Hlavní obsah

V USA se vyplatí investovat do rodinných domů, radí miliardář Buffett

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Omaha/New York

Americký miliardář a filantrop Warren Buffett doporučuje investovat ve Spojených státech kromě akcií především do rodinných domů. Zakladatel a dlouholetý šéf investiční společnosti Berkshire Hathaway v obsáhlém rozhovoru ve finanční televizi CNBC řekl, že kdyby mohl, skoupil by v USA milióny rodinných domů.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Miliardář Warren Buffett

Článek

Buffett se v rozhovoru zaměřil na širokou škálu témat, od vyhlídek americké ekonomiky přes daně až po svého nástupce, který je už prý vybraný.

Podle Buffetta firmy v USA neplatí daň kolem 35 procent, jak se často tvrdí. Označil to rovnou za mýtus a naopak řekl, že ve skutečnosti je to méně. Daň, kterou americké firmy platí, podle Buffetta nijak nesnižuje jejich konkurenceschopnost ve srovnání se zahraničními podniky.

Investice v Evropě 

Buffett vysvětlil, že pokud se do rodinných domů investuje dlouhodobě a nakoupí se v době, kdy jsou nízké ceny, je to dokonce lepší investice než akcie. Investorům doporučuje, aby si vzali hypotéku na 30 let a své dluhy refinancovali, pokud se ještě úroky sníží.

Buffett ale úplně nezatracuje ani investice v Evropě, která se potýká s dopady dluhové krize v eurozóně. Naopak evropským firmám věří a Berkshire Hathaway má v portfoliu hned osm akciových emisí evropských firem. Buffett uvedl, že před koncem loňského roku od každé emise nakoupil další akcie, ve všech případech to bylo kolem 175 miliónů eur (asi  4,37 miliardy korun) na emisi. Do čeho firma v Evropě investuje, ale sdělit nechtěl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám