Hlavní obsah

Frankfurtské letiště bude stávkovat až do pátku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frankfurt nad Mohanem

Pozemní personál na letišti v německém Frankfurtu nad Mohanem prodloužil stávku až do pátku. Skončit by podle informací odborového svazu měla v jedenáct hodin v noci.

Foto: Alex Domanski, Reuters

Frankfurtské letiště muselo kvůli stávce pozemního personálu zrušit přes 800 letů.

Článek

Zaměstnanci chtějí lepší pracovní podmínky a část z nich i vyšší mzdy. Stávkují od počátku týdne a práci přerušili i minulý čtvrtek a pátek. Letiště proto muselo zrušit stovky letů. Zrušeno bylo i několik letů do Prahy.

Stávka měla skončit v úterý, odbory ale stále oznamují její prodloužení.

Do protestu se zapojilo 200 zaměstnanců, kteří požadují navýšení mezd o 50 až 70 procent. Podle GdF by nové ohodnocení mělo odrážet i to, že práce personálu na letištní ploše je po otevření čtvrté vzletové dráhy na frankfurtském letišti složitější. Provozovatel Fraport to však odmítá a požadavky odborů označuje za absurdní.

Z 1200 letů plánovaných na dnešek muselo být podle mluvčího Fraportu zatím zrušeno 187 startů a přistání. "Celkově to ale dnes vypadá dobře a klidně," řekl mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám