Hlavní obsah

Frankfurtské letiště už třetí den svírá stávka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frankfurt

Na letišti ve Frankfurtu nad Mohanem od rána opět stávkuje pozemní personál, který se domáhá lepších pracovních podmínek a výrazného zvýšení platů. Podle společnosti Fraport, která letiště provozuje, bude zrušeno až 223 letů. Stávka začala v pět hodin a potrvá 24 hodin. Odboráři už ale naznačili, že se možná protáhne o dalších 24 hodin, tedy až do středečního rána.

Foto: ČTK/AP

Stávka na frankfurtském letišti komplikuje běžný provoz.

Článek

Stávka bude mít dopad i na provoz pražského letiště. Jeho mluvčí Eva Krejčí uvedla, že letiště má na pondělí z Frankfurtu naplánováno pět odletů a pět příletů. Dva odlety a dva přílety byly zrušeny.

Do stávky vstoupilo asi 200 zaměstnanců, kteří mají na starosti řazení, navádění a parkování letadel na letišti. Stávkovalo se už ve čtvrtek a v pátek, za oba dny bylo zrušeno více než 460 letů, mělo to vliv i na spoje do Prahy.

Mluvčí frankfurtského letiště podle agentury Reuters řekl, že zhruba 70 procent letů by v pondělí mělo být odbaveno podle plánu. Více než polovinu letů na tamním letišti zajišťuje společnost Lufthansa, která má na pondělí v plánu zrušit asi 200 letů, většinou po Německu, z části po Evropě. Lety do zámoří budou odbaveny bez omezení.

Frankfurt je třetím nejrušnějším letištěm v Evropě a denně odbaví zhruba 1300 letů. Loni prošlo frankfurtským letištěm rekordních 56,44 miliónu cestujících, což bylo o 6,5 procenta více než v roce 2010.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám