Hlavní obsah

RegioJet posiluje o čtyři vlakové spoje

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Společnost Regio Jet, patřící do skupiny Student Agency podnikatele Radima Jančury, nasadí od pondělí na trase z Prahy do Havířova a zpět další čtyři spoje. Uvedl to v neděli mluvčí skupiny Aleš Ondrůj s tím, že v každém směru tak nově bude jezdit sedm spojů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Příjezd vlaku RegioJet do Prahy

Článek

„Celkem jich zatím je čtrnáct, z čehož jeden pár spojů zajíždí až také do Českého Těšína, Třince, Čadce a Žiliny,“ připomněl Ondrůj.

V lednu a únoru zároveň RegioJet navýšil kapacitu přidáním dalších vozů na dosavadní spoje o několik set míst denně. „Aktuální průměrná obsazenost je stále na úrovni vyšší než 80 procent,“ sdělil mluvčí. Jízdenky na nové spoje jsou v prodeji přes internet nebo na prodejních místech RegioJet na nádražích a prodejních místech Student Agency.

„Nové spoje zastavují ve všech dalších obvyklých zastávkách vlaků IC RegioJet. Ve všech spojích zákazníci dostanou standardní servis RegioJet – včetně nápojů zdarma, denního tisku či připojení k internetu,“ doplnil Ondrůj.

Společnost RegioJet zahájila pravidelný provoz na trase PrahaOstravaHavířov a zpět se žlutě zbarvenými vlakovými soupravami loni na konci září. Svým vstupem na železnici přiměla monopolního přepravce České dráhy ke zlevnění jízdenek nebo nasazení stevardek v dálkových spojích první třídy.

Na koleje se v brzku chystá také další soukromá společnost - Leo Express. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám