Hlavní obsah

Letiště ve Frankfurtu paralyzuje celodenní stávka za vyšší platy

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frankfurt

Zaměstnanci pozemního personálu na letišti ve Frankfurtu nad Mohanem v pátek pokračují ve stávce, která začala ve čtvrtek odpoledne. Páteční protest za lepší pracovní podmínky a vyšší platy má trvat od osmé do dvaadvacáté hodiny. Předpokládá se, že v souvislosti se stávkou mohou být zrušeny až stovky letů, jak informovala agentura Reuters.

Foto: ČTK/AP

Cestující na frankfurtském letišti

Článek

V pátek by mělo být na třetím největším evropském letišti zrušeno přibližně 300 letů z 1300 původně plánovaných, jak uvedl provozovatel frankfurtského letiště, společnost Fraport. Značná část z tohoto počtu připadá na německého přepravce Lufthansu.

Ve čtvrtek bylo zrušeno 150 letů. [celá zpráva]

„Do Prahy byly v pátek zrušeny dvě linky Lufthansy. Jde o linku s příletem v 7.45 a s odletem z Prahy v 8.45 a o linku s příletem v 16.50 a odletem v 17.40,“ sdělila pro Novinky Marika Janoušková z tiskového oddělení Letiště Praha.

Podle mluvčí Českých aerolinií (ČSA) Hany Hejskové nemusel být žádný ze spojů do Německa prozatím zrušen. „Situaci ve Frankfurtu České aerolinie průběžně sledují,“ uvedla Hejsková pro Novinky.

Přibližně 200 protestujících se pod záštitou odborové organizace GdF domáhá zlepšení pracovních podmínek a zvýšení platu. Zástupci společnosti Fraport jejich požadavky považují za nereálné.

Reklama

Výběr článků

Načítám