Hlavní obsah

Pošta zavede balíkomaty, lidé si budou moci vyzvedávat zásilky sami

Novinky, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Samoobslužné stánky, kde si lidé budou moci kdykoliv vyzvednout balíky, hodlá zavést Česká pošta, řekl v úterý Novinkám ředitel odboru komunikace Ivo Mravinac. Adresáti tak nebudou muset spoléhat jen na otvírací dobu pošty.

Foto: Profimedia.cz

Zásilky si lidé budou moci vyzvedávat z balíkomatů sami i mimo otvírací hodiny pošty.

Článek

Novinka má být zprovozněna ve druhé polovině roku. Zatím není pevně rozhodnuto, kde budou balíkomaty instalovány, uvažuje se o vybraných nádražích a nákupních centrech ve velkých městech. Adresát obdrží buď e-mailem nebo SMS zprávou kód, který mu umožní dostat se do schránky.

Využívání balíkomatů by zatím mělo být zdarma. Podle Mravinace náklady na zavedení služby vykompenzuje úspora na skladování a doručování na adresu.

Aby pošta mohla balík do boxu uložit, musí odesilatel kromě adresy toho, komu je balík určen, uvést ještě e-mailovou adresu nebo číslo mobilního telefonu. Půjde o podobný postup jako při využívání současných služeb Balík Na poštu a Balík Do ruky, kde si zákazník může zvolit místo a způsob doručení zásilky.

Anketa

Využili byste službu balíkomatu?
ano
89,4 %
ne
10,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7745 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám