Hlavní obsah

V Německu se rozběhl zimní výprodej, ceny klesly až o 70 procent

– Berlín

V Německu v pondělí začal tradiční dvoutýdenní zimní výprodej. V průměru srazili obchodníci ceny o polovinu, u některého sezónního sortimentu ale ceny klesly až o 70 procent. S blížícím se koncem výprodeje může některé zboží zlevnit ještě více, jeho výběr však většinou už bývá omezený.

Foto: Tomáš Pernis, Právo

Ilustrační foto

Článek

Řada obchodů v Německu zahájila slevy podobně jako v Česku už po Vánocích. Ty pravé „hody“ pro vyhledávače výhodného nakupování přicházejí u západních sousedů ale vždy až na přelomu ledna a února.

Dlouhá léta byl totiž zimní výprodej v tomto termínu povinný. Vyprazdňování skladů sice už není od roku 2004 dáno zákonem, podle odhadů Svazu německého maloobchodu (HDE) se k němu ale i letos připojili asi tři čtvrtiny obchodníků.

Největší slevy jsou na zimní oblečení, boty a sportovní vybavení, tedy věci, které kvůli dosavadní teplé zimě nešly tolik na odbyt. Naděje do závěrečného výprodeje vkládají hlavně prodejci sportovního oblečení.

Obchodníkům nahrává obrat v počasí. Se začátkem výprodeje přišly do Německa tuhé mrazy, které slibují větší zájem o sezonní textil. Ceny však nešly dolů jen u teplých bund, bot do sněhu, šál nebo kulichů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám