Hlavní obsah

Kellner v Rusku posiluje vliv, koupil další obchody s elektronikou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Největší ruský řetězec spotřební elektroniky Eldorado, patřící skupině PPF miliardáře Petra Kellnera, ovládl další síť se třemi desítkami obchodů s elektronikou v centrálním Rusku. Bez dalších podrobností to uvedl mluvčí PPF Milan Tománek.

Článek

O transakci jako první informoval hospodářský list Vedomosti. Cena transakce nebyla zveřejněna, analytici odhadli cenu sítě na 20 až 40 miliónů dolarů (asi 382 až 765 miliónů korun).

Podle zdrojů listu získalo Eldorado 28 obchodů ve 27 městech centrálního Ruska. Loňský obrat obchodů činil 6,3 miliardy rublů včetně DPH (asi čtyři miliardy korun). Obchody pod hlavičkou Beringov, které vlastnili Sergej Suvorov a Alexej Gumenný, předloni vykázaly čistý zisk 486 miliónů (asi 306 miliónů korun podle současného kurzu).

Beringov se podle expertů těší pověsti solidního středního hráče na trhu spotřebičů pro domácnosti a skvěle zapadne do Eldorada, které si potřebuje upevnit pozice na trhu. Síť je sice největším prodejcem bílé techniky počtem obchodů, ale tržbami ji už předloni předstihl konkurent M.video.

K 1. lednu Eldorado disponovalo 352 obchody, M.video 261. V prvním pololetí loňského roku obrat Eldorada činil 41,5 miliardy rublů, u M.video to bylo 54,8 miliardy.

Reklama

Výběr článků

Načítám