Hlavní obsah

Škoda Auto loni vytvořila rekordní počet nových pracovních míst

Mladá Boleslav

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto loni vytvořila 1650 nových pracovních míst, nejvíc v historii. Na konci roku zaměstnávala rekordních 25 821 lidí 37 národností. Firma loni zaznamenala více než 21 000 uchazečů o práci, sdělil mluvčí společnosti Jozef Baláž.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Auta na parkovišti ve střeženém areálu Škoda Auto

Článek

„Tento vývoj je výrazem naší růstové strategie. V příštích letech chceme výrazně přidat a zvýšit celosvětové prodeje na minimálně 1,5 miliónu vozů za rok. Abychom tohoto cíle dosáhli, potřebujeme silný tým," uvedl člen představenstva Škoda Bohdan Wojnar.

Loňských více než 21 000 uchazečů z 24 zemí o práci v automobilce svědčí podle Baláže o atraktivitě firmy pro externí zájemce. V rámci péče o personál se loni konalo téměř 3600 odborných kurzů, jež navštívilo 80 000 účastníků. Ve firemním odborném učilišti a na vysoké škole si automobilka připravuje 1800 mladých talentů, dodal Baláž.

Škoda Auto se jako významný zaměstnavatel rozhodující měrou podílí na relativně nízké míře nezaměstnanosti v okrese Mladá Boleslav, která na konci roku 2011 byla podle statistických údajů 4,6 procenta. Míra nezaměstnanosti v celé republice byla na konci loňského roku 8,6 procenta.

Reklama

Výběr článků

Načítám