Hlavní obsah

Na Slovensko údajně míří investice za téměř 100 miliónů eur

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Německá firma ThyssenKrupp by měla na Slovensku postavit závod za 98 miliónů eur (asi 2,5 miliardy korun). Výrobce oceli by mohl v okolí Prešova vytvořit až dvě tisícovky nových pracovních míst. Slovenský deník Hospodárske noviny informuje, že definitivní rozhodnutí firmy bude záviset na výši státních pobídek.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

Ve hře o obří investici bylo údajně i Polsko. Začátkem roku 2012 měla firma doručit na slovenské ministerstvo hospodářství svůj investiční záměr. „V centrále tak jednoznačně muselo padnout klíčové rozhodnutí v náš prospěch,“ citují Hospodárske noviny nejmenovaný zdroj, který má informace o průběhu jednání.

Slovenské ministerstvo hospodářství zatím tuto informaci nekomentovalo. „K investičním procesům se vyjadřujeme až po jejich schválení,“ uvedlo ministerstvo.

Podle posledních informací chtějí Němci na Slovensku postavit dva závody. Hospodárske noviny uvedly, že první závod by se mohl věnovat širší výrobě a druhý specializované. „V takovém případě by zaměstnaly až dvě tisícovky lidí,“ tvrdí dobře informovaný zdroj.

Pokud se Němci rozhodnou investovat v okolí Prešova, kde je vysoká nezaměstnanost, mohou získat státní pobídky až do výše poloviny plánované investice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám