Hlavní obsah

Royal Bank of Scotland zruší 3500 míst

– Londýn
Novinky, pit

Bankovní instituce Royal Bank of Scotland (RBS) oznámila další zeštíhlení v sektoru investičního bankovnictví. Z tohoto důvodu plánuje zrušit v průběhu příštích tří let celkem 3500 pracovních pozic, většinu z nich však v tomto roce. Informovala o tom agentura DPA.

Foto: Luke Macgregor, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Společně s 2000 zrušenými místy loni na podzim jde o výrazný zásah do interní struktury banky. Tento chystaný krok bude mít podle RBS vliv na aktivity banky ve Velké Británii i v zámoří, především v Asii a v Severní Americe.

RBS musela v roce 2008 požádat o pomoc britskou vládu, která stála daňové poplatníky 45 miliard liber (asi 1,3 biliónu korun). V současné době drží v této instituci 83procentní podíl stát. RBS je rovněž namočená do řeckého dluhu, jehož odpis už ji přišel na 1,2 miliardy eur.

Z nedávno zveřejněné zprávy Úřadu pro finanční služby (FSA) vyplývá, že potíže banky v roce 2008 způsobily jak chyby managementu, tak i nedostatečný dohled ze strany úřadů.

Podle DPA se snížil celkový počet zaměstnanců RBS za poslední tři roky o 50 000 na současných 150 000. Server BBC uvádí, že z banky odešlo během posledních dvou let celkem 30 000 lidí, z toho 22 000 ve Velké Británii.

Britský vicepremiér Nick Clegg pro BBC sdělil, že vláda se hodlá ujistit, zda RBS jasně pochopila, že skutečně není doba na to platit mnoha svým zaměstnancům nadstandardní odměny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám