Hlavní obsah

Prodejce sekaček a bazénů Mountfield chce příští rok na pražskou burzu

Praha

Společnost Mountfield, která v Česku a na Slovensku provozuje síť prodejen se zahradní technikou, bazény a potřebami pro volný čas, plánuje příštího roku vstoupit na pražskou burzu. Získaný kapitál firma hodlá investovat do dalšího rozvoje sítě prodejen, zahraniční expanze i akvizic. Uvedl to generální ředitel a většinový vlastník Mountfieldu Ivan Drbohlav.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Chceme investorům nabídnout podíl v naší společnosti a získané prostředky budeme investovat do dalšího rozvoje firmy a služeb, které poskytujeme naším zákazníkům,“ uvedl Drbohlav, který si i po případném vstupu na burzu hodlá ve firmě ponechat většinový podíl.

Podle Drbohlava se může vstup na burzu uskutečnit i později než počátkem příštího roku. Záležet prý bude na aktuálních podmínkách. „Na začátku příštího roku ale musíme být připraveni,“ podotkl.

Společnost Mountfield má základní kapitál 604,2 miliónu korun a Drbohlav na konci roku 2010 držel ve firmě zhruba 72 procent akcií. Celkem má Mountfield šest akcionářů, kteří ve společnosti zároveň pracují. Způsob úpisu akcií ani finanční částku, kterou chce tímto způsobem společnost Mountfield získat, její vedení zatím neupřesnilo.

Počet prodejen bude růst

První tuzemskou prodejnu Mountfield otevřel v březnu 1991 v Mnichovicích u Prahy. Nyní má v Česku 55 prodejních center a na Slovensku jich provozuje 17. „Celkově počítáme až s desetiprocentním navýšením počtu prodejen v ČR a na Slovensku oproti stávajícím 72 centrům,“ podotkla výkonná ředitelka společnosti Mountfield Jana Moravová.

Tržby Mountfieldu v roce 2011 včetně DPH činily 4,19 miliardy korun a její vedení za loňský rok předpokládá zisk převyšující 180 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám