Hlavní obsah

Volkswagen loni poprvé prolomil osmimiliónovou hranici v prodeji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Detroit

Německý automobilový koncern Volkswagen, jehož součástí je i Škoda Auto, loni poprvé v historii prodal přes osm miliónů vozů. Generální ředitel podniku Martin Winterkorn před zahájením detroitského autosalonu uvedl, že prodej stoupl o 14 procent na 8,156 miliónu vozů.

Článek

Volkswagen se do roku 2018 chce stát jedničkou na světovém automobilovém trhu. Automobilka loni v prodeji podle agentury AFP překonala japonského konkurenta Toyotu a bude soupeřit o vedoucí pozici na trhu s americkým rivalem General Motors.

Jedničkou na trhu byla od roku 2008 Toyota, její prodej však loni podle odhadů klesl o devět procent na 7,05 miliónu vozů kvůli zemětřesení v Japonsku a záplavám v Thajsku. Letos však Toyota očekává výrazný nárůst prodeje na 8,48 miliónu vozů a napřesrok počítá s prodejem kolem devíti miliónů vozů, napsala agentura AFP.

Růst by měl pokračovat

Volkswagen plánuje do roku 2018 zvýšit prodej na více než deset miliónů vozů ročně. Na trhu ve Spojených státech letos hodlá firma podle Winterkorna poprvé za téměř 40 let prodat více než půl miliónu vozů. V loňském roce prodej Volkswagenu v USA stoupl o 23 procent na 444 192 automobilů, napsala agentura Reuters.

Škoda Auto jakožto jedna z dceřiných společností německého koncernu minulý týden uvedla, že loni prodala rekordních 875 000 aut. Meziročně prodej zvýšila o 15 procent. Do roku 2018 chce dosáhnout prodeje přes 1,5 miliónu aut ročně. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám