Hlavní obsah

Pochmurné vyhlídky pro české stavebnictví: nejhorší ve střední Evropě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Výhled ohledně českého stavebnictví není na letošek ani příští rok nijak povzbudivý. Ze zemí visegrádské čtyřky dopadne totiž nejhůř. Evropské odborné sdružení Euroconstruct odhaduje letošní pokles tuzemského odvětví na 4,1 procenta. Nejvýkonnější Polsko bude naopak zhruba o stejnou hodnotu růst.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V celoročních výsledcích za rok 2011 vykáže podle odborného odhadu nejhlubší propad odvětví ve středoevropském regionu Maďarsko. Od letošního roku zaujme spodní příčku pravděpodobně Česko.

Pro rok 2013 předpovídá Euroconstruct zmírnění poklesu tuzemského stavebnictví na 0,3 procenta. Růst tuzemského stavebnictví pravděpodobně přijde až v roce 2014, kdy odvětví podle odborníků poroste o 1,8 procenta. Na špici výkonu se v letech 2013 a 2014 dostane ve střední Evropě Slovensko.

České stavebnictví loni v listopadu podle dat Českého statistického úřadu meziročně zpomalilo pokles na 2,3 procenta po říjnovém propadu o osm procent.

Reklama

Výběr článků

Načítám