Hlavní obsah

Hongkongské aerolinky nakoupí obří airbusy A380

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letecká společnost Hong Kong Airlines (HKA) podala objednávku na deset letadel typu Airbus A380. Jejich katalogová cena podle serveru BBC činí 3,8 miliardy dolarů (asi 76,8 miliardy korun).

Foto: Morris Mac Matzen, Reuters

Letoun Airbus A380 německého přepravce Lufthansa

Článek

Podle BBC se dá očekávat, že HKA dostanou nemalou slevu. Kvůli sporu mezi Evropskou unií a Čínou se kontrakt mohl dostat na vedlejší kolej.

Čína, ostatně stejně i Spojené státy, totiž nesouhlasí s novým krokem Bruselu, podle něhož si musí všechny letecké společnosti užívající evropská letiště zakoupit emisní povolenky.

Jak uvedl manažer HKA Kenneth Thong, vzdušné kolosy budou využívány pro posílení linek s Evropou. HKA již dříve objednaly letouny typu Airbus A330, které mají rovněž brázdit vzdušné nebe mezi Hongkongem a některými evropskými městy.

„Domnívám se, že letecké spojení mezi Asii a Evropou nabyde během několika let na síle, až odezní ekonomická krize,“ nechal se slyšet Thong.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám