Hlavní obsah

Pozemní stavitelství brzdilo pokles ve stavebnictví

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pozemní stavitelství, jehož produkce vzrostla o 2,8 procenta, tlumilo listopadový pokles tuzemského stavebnictví. To zpomalilo propad na 2,3 procenta po říjnovém osmiprocentním sešupu. Informoval o tom Český statistický úřad (ČSÚ).

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Produkce inženýrského stavitelství se ovšem snížila o 11,8 procenta. Stejně tak počet zahájených bytů v jedenáctém měsíci loňského roku meziročně klesl o 10,8 procenta a počet dokončených dokonce o 34,2 procenta.

„Stavební produkce od počátku loňského roku do konce listopadu klesla ve srovnání se stejným obdobím konjunkturního roku 2008 o 12,3 procenta," uvedl ČSÚ.

Počet vydaných stavebních povolení se v listopadu meziročně zvýšil o 3,4 procenta, a to na 8931. Orientační hodnota těchto staveb činila 22,4 miliardy korun, ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku tak poklesla o 13,5 procenta. Podle ČSÚ orientační hodnota klesla ve všech směrech výstavby, zejména ale na nové výstavbě.

Reklama

Výběr článků

Načítám