Hlavní obsah

Macao táhne hazardní hráče, loňské příjmy byly rekordní

Novinky, pit
Macao

Příjmy z jednotlivých kasin na Macau loni vzrostly o 42 procent a dosáhly rekordní výše 33,5 miliardy dolarů (asi 660 miliard korun). Informoval o tom server BBC s tím, že na růstu měly výrazný podíl četné návštěvy turistů z pevninské Číny.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V roce 2010 dosáhly příjmy z tohoto ráje hazardu 23,5 miliardy dolarů, jak připomněl tamní úřad herní kontroly a koordinace. Přesto bylo loni tempo růstu pomalejší v porovnání s rokem 2010, kdy příjmy stouply o 57,8 procenta.

Macao je jediným místem v Číně, kde jsou hazardní hry povoleny. Rovněž se může pochlubit nálepkou největšího světového centra hazardu. V souvislosti s tím tam vznikají jako houby po dešti další nové hotely a pracuje se na zlepšení dopravní infrastruktury kvůli zvýšenému počtu návštěvníků.

K dispozici je nová železnice, která spojuje Macao s dvanáctimiliónovým městem Kanton (Kuang-čou) v jižní Číně, stejně jako silniční most mezi Macaem, městem Ču-chaj a Hongkongem.

Asie se stane hazardní jedničkou

V loňském květnu bylo otevřeno centrum Galaxy se 450 hracími stoly a 2200 hotelovými pokoji. V roce 2012 přivítá návštěvníky Sands Cotai Central s 5800 pokoji a herní plochou 27 870 metrů čtverečních.

Podle společnosti PricewaterhouseCoopers by se měl asijský kontinent stát v roce 2013 největším hazardním trhem na světě. Stejná společnost očekává, že Macao během následujících pěti let zdvojnásobí své příjmy z hazardu, což by představovalo zhruba třetinu globálního zisku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám