Hlavní obsah

Balíky pošta slibuje doručit podle přání kamkoli, třeba i večer

Právo, Jiří Novotný

Česká pošta (ČP) po úspěšném testování v pondělí odstartovala komerční provoz svých nových balíkových služeb. Oznámila to mluvčí ČP Marta Selicharová.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Konkrétně jde o služby Balík na poštu a Balík do ruky, které zákazníkům umožňují vybrat si z několika doručovacích variant. Pro změnu dispozice zásilky bude stačit včas navštívit webové stránky ČP a přes jednoduchý formulář si určit aktuální požadavky,“ sdělila Selicharová.

Nově bude balíky Česká pošta doručovat i večer, a o čase a možnostech doručení adresáty informovat zprávou SMS či e-mailem. Když si zákazník zvolí službu Balík na poštu, bude si moci zásilku o hmotnosti až 30 kilogramů vyzvednout na kterékoli z 2600 poštovních poboček, které jsou na to technicky vybaveny. Postačí, když si jednu z nich vybere, a hned následující den po podání bude balík připraven na jím určené poště k vyzvednutí.

Balík do ruky naopak využijí zákazníci, kteří si chtějí zásilku převzít osobně, ať už na pracovišti, či doma.

Nadrozměr do jedné tuny

Kromě toho ČP nabízí službu Balík nadrozměr pro zásilky do jedné tuny, a Balík expres, jejž v případě podání do deseti hodin dopoledne bude adresátovi doručován v krajském městě v ten samý den až do devatenácti hodin večer, a v Praze dokonce až do jednadvacáté hodiny.

Podle předběžných výsledků vykázala ČP za loňský rok hrubý zisk 350 až 400 miliónů korun, tedy vyšší, než bylo předloňských 261 miliónů. Svou novou nabídkou, pro kterou si tento státní podnik nechal zaregistrovat ochrannou známku Velká balíková revoluce České pošty, chce více konkurovat kurýrním službám.

Anketa

Využijete rozšířené nabídky rozesílání balíků?
Ano
24,8 %
Ne
54,9 %
Zatím nevím
20,3 %
Celkem hlasovalo 4188 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám