Hlavní obsah

Letiště chtělo registrací Havlova jména vypálit rybník spekulantům

Právo, Jan Rovenský
Praha

Státní akciová společnost Letiště Praha si slovní ochrannou známku se jménem zesnulého prezidenta Václava Havla preventivně zaregistrovala, aby se chránila před spekulanty. Právu to ve čtvrtek řekla Marika Janoušková z tiskového oddělení společnosti. Doplnila, že si Letiště Praha zaregistrovalo celkem pět názvů se jménem exprezidenta.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Řízení letového provozu na Ruzyni

Článek

„Ochranné známky se vedení společnosti rozhodlo zaregistrovat v době, kdy se začaly o změně názvu vést první diskuse. Šlo hlavně o preventivní opatření proti případným spekulantům, abychom v případě, že by ke změně názvu došlo, nemuseli zatěžovat rozpočet skupováním již registrovaných názvů,“ řekla Právu.

Janoušková dodala, že jde o běžnou záležitost a že to neznamená, že by se jméno pražské Ruzyně měnilo. Kromě názvu Vaclav Havel Prague International Airport si Letiště Praha nechalo zaregistrovat ještě Prague Václav Havel International Airport, Prague Airport - Václav Havel a také dvě česká pojmenování - Mezinárodní letiště Václava Havla Praha a Mezinárodní letiště Václava Havla v Praze.

Mluvčí Letiště Praha Michaela Lagronová doplnila, že případná změna názvu by mohla proběhnout do několika měsíců a stála by „jednotky miliónů korun“.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám