Hlavní obsah

Telecom dodatečně o hodinu posunul nabídku internetu za paušál

– PRAHA
Právo, Jiří Novotný

Český Telecom (ČT) odstartoval 9. února zkušební provoz připojení na internet přes pevnou telefonní linku za měsíční paušální poplatek. Na poslední chvíli však změnil čas připojení u jedné ze tří nabízených variant. Zaskočil tím stovky zájemců.

Článek

Jde o variantu nazvanou Internet NaDoma Mimo špičku. Původně Telecom sliboval, že ti, kteří si ji zvolí, budou za 731 korun moci v rámci paušálu surfovat nejen celé víkendy a svátky, ale i v pracovní dny od osmnácti hodin večer až do šesti hodin ráno.

"Na tuto možnost jsem v minulém týdnu reagoval a vyplnil registrační formulář. V pondělí mi ale Telecom sdělil, že mám ještě nějaké údaje doplnit, a že proti původně oznámeným parametrům dojde v pracovních dnech k posunu o hodinu. Surfovat tedy za paušál bude možné od devatenácti hodin večer do sedmi ráno. Já ale chtěl tuto variantu kvůli svým dětem, a posunem o hodinu ztratila má objednávka smysl," postěžoval si v úterý Právu čtenář z Prahy. 

Podle tiskového mluvčího Českého Telecomu Vladana Crhy si změnu vynutili alternativní operátoři. Upozornili totiž, že nemohou službu nabízet od osmnácti hodin jako Telecom, protože ten jim účtuje nižší propojovací ceny až od sedmi večer, a před tímto časem se jim paušál nevyplatí klientům nabízet. Telecomu by tak mohli hůře konkurovat.

Kompenzací za změnu času bude sleva

Český Telecom připouští, že dřívější začátek intervalu Mimo špičku mohl být skutečně důvodem, proč se lidé rozhodli do zkušebního provozu zapojit právě v této variantě. Těm, kteří se už zaregistrovali, jako kompenzaci nabídne na první měsíc používání dvacetiprocentní slevu z ceny.

Jak už Právo informovalo, nejlevnější varianta Internet NaDoma umožní domácnostem za paušál neomezeně surfovat pouze o víkendech a svátcích. Další variantou je program NaDoma víkend a noc, který bude možné využívat i v pracovních dnech od 22 hodin večer do pěti ráno. Ten je měsíčně včetně DPH za 608 korun.

Také nový produkt společnosti GTS, nazvaný Pohoda Doma, poskytuje domácnostem internet za paušál. "Náš tarif 599 korun měsíčně platí pro připojení na internet přes telefon v pracovní dny mimo špičku, tedy od 19 hodin večer do sedmi hodin ráno, a o víkendech a svátcích bez jakéhokoli omezení doby surfování nebo objemu přenesených dat," sdělila mluvčí GTS Tereza Vránková.

Reklama

Související témata:

Související články

Internet mimo špičku za paušál

Společnosti GTS a Český Telecom jako první operátoři přichází s paušálním zpoplatněním internetového připojení na klasických vytáčených linkách a ISDN,...

Výběr článků

Načítám