Hlavní obsah

Lidé neklesají na mysli, v horší finanční situaci oproti loňsku je jen třetina z nich

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě třetiny lidí hodnotí svou finanční situaci jako horší či stejnou ve srovnání s loňskem. První odpověď v průzkumu firmy GfK zvolilo 29 procent lidí, podle 36 procent respondentů je jejich finanční situace stejná.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dvacet šest procent lidí naopak odpovědělo, že jejich situace je lepší.

"Letošní průzkum prokázal, že většina domácností stále smýšlí o své finanční budoucnosti pozitivně. A to i přes nepřízeň současné globální finanční krize," uvedl obchodní ředitel MasterCard Europe pro ČR Pavel Javorský. Tato společnost si průzkum objednala.

Negativně v průzkumu odpovídali lidé ve věku 60 až 69 let a kupodivu i lidé s univerzitním vzděláním a příjmy vyššími než 12 000 korun měsíčně.

Nejoptimističtější očekávání mají lidé ve věku od 18 až 29 let, lidé se středoškolským vzděláním a lidé s měsíčním příjmem nad 30 000 Kč. Z průzkumu také vyplynulo, že pozitivněji vidí situaci muži než ženy.

"Celých 67 procent mužů se domnívá, že finanční situace bude stejná nebo lepší, kdežto ženy si to myslí pouze v 56 procentech," dodal Javorský.

Anketa

Jak hodnotíte svou finanční situaci v porovnání s loňskem?
jsem na tom lépe
54,4 %
jsem na to zhruba stejně
17,3 %
jsem na tom hůř
28,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 23101 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám