Hlavní obsah

Nejstarší cestovka světa Thomas Cook zavře 200 poboček a propustí 660 lidí

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britské cestovní kanceláři Thomas Cook, druhé největší v Evropě, se rozhodně nedaří tak, jak by si představovala. Její provozní zisk za finanční rok ukončený na konci září se meziročně propadl o 58 miliónů na 304 miliónů liber. Proto hodlá přistoupit k výrazným redukčním krokům, jak uvedla agentura Reuters.

Foto: Věra Keilová, Právo

Egyptská pláž.

Článek

Dojde k uzavření 200 poboček z celkového počtu 1300, o práci by tak mělo přijít až 660 lidí. Dále se cestovní kancelář zbaví 500 neziskových hotelů a rovněž zeštíhlí i její letecká flotila z původních 41 na 35 letounů.

Nejstarší cestovka na světě se snaží snížit svůj dluh a pokouší se obnovit důvěru investorů. V listopadu totiž byla nucená požádat banky o úvěry ve výši 200 miliónů liber.

Thomas Cook doplatila na zhoršení podmínek na trhu, zejména v Británii. Tady mezi klienty cestovky totiž patří rodiny s dětmi, které ale byly nuceny kvůli náročným ekonomickým podmínkám omezit výdaje na dovolené. Stejně negativně se promítly i nepokoje v turisticky oblíbených destinacích, jakými jsou Egypt, Tunisko nebo Maroko.

V České republice působí Thomas Cook prostřednictvím dceřiné společnosti Neckermann Cestovní kancelář, jak připomíná ČTK. Oproti tomu evropská jednička, cestovní kancelář TUI, vykázala minulý týden lepší než očekávaný zisk za celý rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám