Hlavní obsah

Žokej Váňa má zájem koupit Velkou Pardubickou

Právo, Zdeněk Seiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osminásobný vítěz Josef Váňa není spokojen s tím, jak Dostihový spolek Pardubice organizuje a financuje nejslavnější kontinentální překážkový dostih - Velkou Pardubickou. Tvrdí, že dá dohromady skupinu českých a německých podnikatelů, kteří si povedou lépe, dotaci pro hlavní dostih sezóny zvednou ze 4,5 miliónu korun na sedm miliónů.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Žokej Josef Váňa

Článek

Jeho nabídkou se v úterý odpoledne zabývalo zastupitelstvo města Pardubic a zatím neprojevilo nadšení, přestože město dostihy dotuje v posledních letech miliónovými půjčkami, které se mu s největší pravděpodobností nevrátí.

„První Váňová nabídka je, že převezme naše pardubické dostihové závodiště k 31. lednu 2012. To v takovém termínu nelze, je tu koncesní zákon, který takové bleskové změny neumožňuje. Druhá nabídka – odkoupení 51 % akcií Dostihového spolku, které má město, výměnou za jedno místo v dozorčí radě, taky není možná. Nemůžeme prodávat bez souhlasu malých akcionářů, především by se ale ty akcie měly prodávat ve veřejné dražbě a ne jednomu zájemci,“ řekla primátorka Pardubic Štěpánka Fraňková (Sdružení pro Pardubice).

Zastupitelé rozhodli, že nejméně tři milióny letošní z půjčky Dostihovému spolku nebudou požadovat zpět a vloží je do zvýšení kmenového jmění této akciové společnosti. O Váňově nabídce bude jednat ve čtvrtek večer mimořádná valná hromada Dostihového spolku Pardubice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám