Hlavní obsah

Student Agency začne od neděle jezdit do Mnichova v dresu Deutsche Bahn

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od neděle nabídne spojení nová autobusová linka DB Expressbus mezi Prahou a německým Mnichovem. Linku společně provozují společnosti DB Bahn a Student Agency. Informoval o tom mluvčí Studen Agency Aleš Ondrůj s tím, že na linku jsou nasazeny nové autobusy Volvo v barevném provedení DB Bahn.

Článek

Cestování autobusem by mělo být až o hodinu rychlejší v porovnání s vlakem a jízda má trvat necelých pět hodin. Denně pojedou celkem čtyři spoje v obou směrech, dva z nich zastaví i na mezinárodním nádraží v Mnichově.

„Vzhledem k tomu, že je autobusová linka součástí systému mezinárodní vlakové dopravy, je možné, podobně jako již u více než dva roky fungující linky Praha – Norimberk, zakoupení jízdenek pro návaznou cestu vlaky dál z Mnichova,“ připomněl mluvčí.

Ceny jízdenek začínají podle Ondrůje na 29 eurech (asi 750 korun) a nakoupit je lze na všech pobočkách RegioJet, dále na pobočkách Student Agency s prodejem jízdenek DB Bahn nebo přes internet a také na mezinárodních železničních pokladnách v celé Evropě.

Skupině Student Agency stoupl v pololetí meziročně obrat o 35 procent na 2,85 miliardy korun. Dopravce počítá za letošní rok s obratem 5,5 miliardy korun, což by v porovnání s loňskem mělo být navýšení o více než jednu miliardu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám