Hlavní obsah

České aerolinie se stahují z Bratislavy, o lety není zájem

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

České aerolinie (ČSA) přestanou vypravovat pravidelné lety z Bratislavy, pozastaví také letecký provoz do Popradu a Žiliny. Novinky o tom informovala mluvčí ČSA Hana Hejsková s tím, že toto rozhodnutí má primárně ekonomický základ. Lety jsou nedostupné až do března příštího roku.

Článek

„Společnost se k tomuto kroku rozhodla na základě propadu zájmu slovenských cestujících tyto spoje využívat a propadu rezervací na první čtvrtletí příštího roku,“ uvedla Hejsková s tím, že jde o reakci na vývoj trhu a nastupující krizi v Evropě. V rezervačním systému lze koupit letenky na letní letový řád.

ČSA nicméně zůstávají i nadále přítomné na slovenském trhu, lety do Košic budou pokračovat podle aktuálního zimního letového řádu.

Do Ruska a na Ukrajinu více letů

Rozhodnutí o omezení aktivit u našeho východního souseda podle Hejskové urychlila protestní akce části pilotů ČSA, avizovaná stávková pohotovost a potřeba zajistit dostatečnou kapacitu na pravidelných linkách vypravovaných z Prahy.

„České aerolinie opouštějí neziskové aktivity, nadále ale také vyhledávají nové příležitosti,“ sdělila mluvčí. Řeč je například o Rusku a Ukrajině, kam letos v zimě vypravují ČSA o dvacet letů týdně více. V letovém řádu se také objevily novinky v podobě dálkových spojů se společností Etihad, v neděli 18. prosince bude vypraveno první letadlo do Baku.

Reklama

Výběr článků

Načítám