Hlavní obsah

Drahám se podařilo prodat palác v centru Prahy, ovšem skoro třikrát levněji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Českým drahám se ve středu na šestý pokus podařilo v dražbě prodat barokní Sweerts - Šporkovský palác v centru Prahy. Konečná cena je 190,22 miliónů korun. Společnost se pokoušela palác prodat od roku 2008, přičemž původní cena byla zhruba půl miliardy korun. O prodeji informovala dražební společnost Clanroy. Kupce přitom nezveřejnila.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Budova Sweerts-Šporkovského paláce v Hybernské ulici v Praze.

Článek

"Prodat historickou budovu se pětkrát nepodařilo, neboť předchozí zájemci nebyli schopni dostát svým závazkům. Navzdory současné realitní krizi se však nyní objevil kupec, který - jak všichni věříme - kupní cenu uhradí a stane se novým vlastníkem," uvedla Dana Hunčovská ze společnosti Clanroy.

Hunčovská dodala, že zatím není možné jméno vítěze dražby zveřejnit. Podle zákona je k tomu nutný souhlas vydražitele, a ten jej zatím nedal. "Až k tomu od vítězné společnosti dostaneme svolení, její jméno zveřejníme," řekla.

Poslední neúspěšná aukce byla letos v květnu, kdy se dražby nikdo nezúčastnil. Vyvolávací cena byla 260 miliónů korun. Ve čtvrté dražbě na konci loňska to bylo 300 miliónů Kč.

Loni v létě dráhy palác prodaly společnosti Gest - hotel, která patří italskému podnikateli Girolamu D'Agostinovi. Ten však nesložil kupní cenu 310 miliónů korun.

Sweerts - Šporkovský palác byl postaven v letech 1725 až 1789. V poslední době sloužil jako kancelářská budova, v níž sídlila část Českých drah a některé její dceřiné společnosti jako ČD Reality nebo ČD Travel. Nemovitost je zapsaná v seznamu kulturních památek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám