Hlavní obsah

Praha je devátá v Evropě, pokud jde o turistickou atraktivnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Praha je devátou turisticky nejatraktivnější metropolí v Evropě. Na prvních pozicích se umístily Paříž, Amsterdam a Řím. Vyplývá to z průzkumu, který mezi 24 evropskými metropolemi provedla společnost Roland Berger.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pohled na Hradčany

Článek

„Praha v současnosti patří mezi desítku nejatraktivnějších evropských metropolí. Chybí jí ale jasná a veřejně dostupná strategie propagace cestovního ruchu, proti ostatním evropským velkoměstům má rovněž nedostatky v oblasti dopravní infrastruktury," uvedl ředitel společnosti Roland Berger Constantin Kinský.

Podle něj by se měla Česká republika zaměřit na budování silné obchodní značky ve spolupráci s pražským magistrátem, univerzitami a dalšími zainteresovanými subjekty. Oprostit by se zároveň měla od nelichotivé nálepky laciné destinace a zaměřit se na movitější klientelu.

Více živé kultury

„V Praze máme pouze mrtvou kulturu, máme zde zdi a obrazy, ale chybí nám živá kultura,“ vysvětlil Kinský. Turisté proto nemají důvod, proč by se měli do Česka a zejména do Prahy vracet. Vzorem pro Prahu by podle Kinského mohl být třeba obdobně veliký Amsterdam, kam turisti jezdí proto, že se profiluje jako město kypícím životem.

Míru atraktivity hodnotila Roland Berger na základě významných turistických kritérií. Hodnotil se například počet přenocování, dlouhodobý vývoj kapacity lůžek a přístupnost destinace leteckou dopravou.

Reklama

Výběr článků

Načítám