Hlavní obsah

Škodovka chystá velký terénní vůz, potvrdil poprvé šéf automobilky

Právo, Novinky, pit, rap
Aktualizováno

Dalším přírůstkem do početné rodiny škodováckých modelů by se měl stát terénní vůz větší než stávající Yeti. V rozhovoru pro časopis Forbes to uvedl šéf automobilky Winfried Vahland s tím, že na silnicích by se mohl objevit zhruba za pět let.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Zkoumáme, zda by mělo smysl naši modelovou řadu doplnit o osmý model. Poptávka po modelech větších SUV existuje, ale nejdřív musíme obměnit stávající paletu,“ uvedl předseda představenstva Škoda Auto Winfried Vahland, který poskytl exkluzivní rozhovor magazínu Forbes.

Nová škodovka typu SUV by se měla stát konkurencí například pro model Kia Sorento, který je o půl metru delší než Yeti a jehož základní cena dosahuje téměř 600 000 korun.

Podle Vahlanda musí mladoboleslavská automobilka nejprve obměnit vše, s čím v současnosti disponuje, ve střednědobém horizontu by pak na řadu mohl přijít typ SUV.

Dosavadní modely
Citigo
Fabia
Rapid (od 2012)
Roomster
Octavia
Superb
Yeti

Vahlandova slova podporuje zvýšený zájem o terénní vozy ve světě, a to i na rozsáhlých trzích typu Ruska a Číny.

Výrobu „zvětšeného Yetiho“ naznačil šéf automobilky už na autosalonu ve Frankfurtu. Mluví se především o tom, že jednotlivé modely se přizpůsobují místním trhům a například větší Yeti by měl být určen pro čínský trh. Nový model by neměl patřit k velkým terénním autům, ale k menším, které spadají do kategorie SUV třídy A.

Automobilka Škoda zahájila od úterý prodej svého nejmenšího modelu Škoda Citigo. Nové auto stojí v nejlevnější verzi se základním vybavením 179 900 korun. Modely, které si mohou řidiči nyní kupovat na českém trhu, začínají na hodnotě vyšší, a to 194 900 korun. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám