Hlavní obsah

Pistolky z Číny jsou pro děti nebezpečné, zjistila inspekce

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Komisaři České obchodní inspekce (ČOI) zjistili, že se v nabídce na tuzemském trhu nacházejí tři sady výrobků z Číny, které představují zejména pro děti zvýšené riziko. Jedná se o dvě vojenské sady pod názvy „Weapon Police“ a „Police Weapon Swat“ a také policejní sadu s názvem „Police Force Gun“.

Článek

„Kontrolou bylo zjištěno, že přísavky střel jsou lehce oddělitelné, takže může dojít k situaci, kdy dítě vloží střelu do úst, přísavka se oddělí a vzniká tak nebezpečí zablokování dýchacích cest, zadušení nebo spolknutí přísavky,“ uvádí ČOI ve zprávě s tím, že se právě z důvodu snadné oddělitelnosti se snižuje možnost vyjmout střelu i s přísavkou z hrdla dítěte.

I při běžném a předpokládaném způsobu užití výrobku je tedy pravděpodobné, že nastane situace, při které může dojít ke zranění dítěte. „Rodiče by proto měli ověřit, zda si jejich děti nehrají právě s těmito rizikovými výrobky,“ varuje ČOI.

ČOI zakázala prodej uvedeného výrobku a následně distributor přijal opatření, na základě kterého stáhnul tyto dětské hračky z trhu.

Reklama

Výběr článků

Načítám