Hlavní obsah

Seznam bodoval v Českých 100 nejlepších českých firem

Portál Seznam.cz se umístil ve stovce nejúspěšnějších firem v České republice, kterou sestavuje pan-evropská společnost pro kulturu, vzdělávání a vědecko-technickou spolupráci Comenius. Výsledky soutěže Českých 100 nejlepších budou ohlášeny v pátek v rámci konference „Klíčové faktory úspěchu“, která se koná na Pražském hradě.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Celkové prvenství získala stejně jako vloni automobilka Škoda Auto. Z dalších významných tuzemských firem se v žebříčku objevuje například energetická společnost ČEZ, Microsoft, Kooperativa Pojišťovna, Komerční banka, Agrofert Holding, Škoda Transportation či Severočeské doly.

Cílem soutěže je zviditelnit v Česku registrované firmy z co možná nejširšího spektra ekonomických aktivit, které dosahují vynikajících, mimořádných anebo pozitivně pozoruhodných výsledků. Navržený podnik musí platit v Česku daně, mít nejméně 20 zaměstnanců a vykázat roční obrat minimálně 30 miliónů korun.

Na téma úspěchu promluví Kalousek i Gott

Společnost Comenius ocenila také jednotlivé osobnosti tituly Lady PRO a Gentleman PRO. Zatímco v ženské kategorii zvítězila poslankyně Vlasta Bohdalová, z mužů se k titulu dopracoval pražský primátor Bohuslav Svoboda.

Na páteční konferenci „Klíčové faktory úspěchu“ promluví na téma „Co je skutečný úspěch a jak se dosahuje“ například ministr financí Miroslav Kalousek, prezident Hospodářské komory ČR Petr Kužel, předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová, generální ředitel Českých drah Petr Žaluda nebo nejvýznamnější český zpěvák Karel Gott.

Reklama

Výběr článků

Načítám