Hlavní obsah

Lidé nominují absurdní poplatky, třeba ten za sloučení úvěrů

Lidé mohou v listopadu nominovat kandidáty v dalším ročníku soutěže o nejabsurdnější bankovní poplatky. Lidé si všímají poplatků nesmyslných, za něž banka inkasuje, aniž by sama něco udělala, a také těch, které banky inzerují, klienty nalákají a pak inkasují. Anketa se uskuteční v České republice i na Slovensku. Novinky jsou generálním mediálním partnerem celé akce.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Za prvních devět dní, kdy lidé mohou své "favority" posílat, přišlo 150 nominačních příspěvků. Často jsou v nich popsány osobní zkušenosti.

"Já nominuji poplatek za konsolidaci. Mám tři úvěry u jedné banky. Při žádosti o jejich sloučení mi bylo sděleno, že za tento úkon (žádost) zaplatím 4.500,- Kč,“ napsal čtenář Berkm. Právě slučování úvěrů do jednoho, u čehož lidé ušetří, banky notně propagují v reklamách.

Podobné je to se změnou PIN ke kartě. "Na jedné straně banky vyzývají ke změně PINu po určité době z bezpečnostních důvodů, na druhé straně ale za změnu účtují (nemalý) poplatek. Poplatek KB za změnu PIN karty na bankomatu je 50 Kč,“ popsal čtenář Jiří.

Lidem vadí i poplatky spojené s účty na stavební spoření. Zvlášť v době, kdy zájem o tento produkt mezi lidmi klesá.

Lidé mohou nominovat poplatky, o nichž se bude následně hlasovat. Automaticky jsou nominovány poplatky, které v loňském ročníku skončily na druhém až desátém místě (zvítězil poplatek za výběr na přepážce z vlastního účtu). Od 1. prosince do konce roku proběhne první kolo hlasování. Od 1. února do konce druhého měsíce roku se ve finálovém kole utká pět poplatků. Vyhlášení vítěze pro rok 2011 se uskuteční 1. března.

Automaticky jsou nominovány poplatky z 2. až 10. místa loňské ankety
za předčasně splacený úvěr
za zjištění zůstatku přes bankomat
za výpis z účtu zaslaný elektronickou cestou
za vložení variabilního symbolu do příkazu k úhradě
za neuskutečnění platby (např. nepřijatý příkaz přes sběrný box)
za účetní položku
za vedení platební karty
za vedení kontokorentu i v době nečerpání služby
výše poplatku za vklad na účet na přepážce třetí osobou

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám