Hlavní obsah

Tuzemská UniCredit Bank hlásí kvůli Řecku propad zisku o 67 procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Tuzemské UniCredit Bank klesl za tři čtvrtletí kvůli odpisu řeckých dluhopisů čistý zisk meziročně o 67 procent na 768 miliónů korun. Bez znehodnocení řeckých dluhopisů by čistý zisk bance meziročně stoupl o 4,5 procenta na 2,44 miliardy korun.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Mateřská UniCredit vykázala obří ztrátu.

Článek

Za celý letošní rok banka snížila hodnotu řeckých dluhopisů o téměř 2,1 miliardy korun. Nominálně tuzemská UniCredit Bank drží řecké dluhopisy za 120 miliónů eur (asi 2,97 miliardy korun).

Znehodnocení řeckých dluhopisů zhoršilo hospodářské výsledky i dalším velkým bankám. ČSOB za tři čtvrtletí meziročně klesl čistý zisk kvůli odpisu řeckých dluhopisů o 13 procent na 8,91 miliardy korun. Čistý zisk Komerční banky za letošní tři čtvrtletí klesl meziročně o 29,3 procenta na 7,041 miliardy korun.

Italská UniCredit utrpěla ve třetím čtvrtletí kvůli rekordním odpisům historicky vysokou čistou ztrátu 10,6 miliardy eur (273 miliard korun) a naplánovala výrazné propouštění. [celá zpráva]

„Na plánované expanzi a inovaci produktů se nic nemění. ČR patří mezi země, kde chce skupina UniCredit dále velmi aktivně rozvíjet své obchodní záměry,“ uvedl k tomu mluvčí tuzemské UniCredit Bank Tomáš Pavlík. To potvrzuje i pondělní prezentace italské UniCredit. V té je uvedeno, že ČR patří vedle Polska, Ruska a Turecka mezi země, na které se chce skupina UniCredit výrazně zaměřit ve svém dalším rozvoji.

Reklama

Výběr článků

Načítám