Hlavní obsah

V USA padla další banka, letos už jich je 88

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americké regulační úřady nechaly na konci týdne zavřít finanční ústav Community Bank, který působil ve státě Georgia. Od začátku roku tak už muselo v USA skončit 88 finančních ústavů, převážně menších. Většinou jsou to obecní banky s aktivy do jedné miliardy dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Community Bank působila ve městě Rockmart a měla pouze jednu pobočku. Celková aktiva banky podle Federální společnosti pro pojištění vkladů (FDIC) činila asi 62,4 miliónu dolarů (zhruba 1,2 miliardy Kč). Veškeré vklady převzal finanční ústav Century Bank z Cartersvillu, který je rovněž v Georgii.

Klientů původní banky se změna nijak nedotkla. Ke svým vkladům mají přístup v podstatě ihned.

Krachů bank ubývá

Potíže v americkém bankovním sektoru se omezují převážně na malé banky, většinou z jihu Spojených států. Ze všech finančních ústavů, které letos v USA musely skončit, jich 23 připadá právě na stát Georgia.

Většina obecních bank v USA stále pociťuje dopady hospodářské recese, i když americká ekonomika už dávno vykazuje růst. Malé banky doplácejí převážně na vysokou angažovanost na trhu komerčních nemovitostí, s čímž se velké banky už vypořádaly.

Krachů bank ale v USA vytrvale ubývá. FDIC očekává, že letos bude muset skončit mnohem méně bank než loni, kdy jich úřady nechaly zavřít 157.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám