Hlavní obsah

Bankou roku se stala Komerční banka, pojišťovnou Česká pojišťovna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bankou roku se v hlasování odborníků v desátém ročníku soutěže Fincentrum Banka roku letos stala Komerční banka před Českou spořitelnou, která byla první loni. Na třetí místo vybrala porota odborníků UniCredit Bank. Hodnocení pojišťoven vyhrála Česká pojišťovna, která předstihla Kooperativu. Bankéřem roku porota zvolila generálního ředitele České spořitelny Pavla Kysilku.

Foto: archiv, Novinky

Článek

V rámci soutěže byla letos poprvé vyhlášena rovněž kategorie Privátní banka roku. Tou se stala J Banka. V této kategorii organizátoři zkoumali oblibu privátních bank mezi 330 nejbohatšími Čechy a Slováky.

Česká spořitelna pak obhájila vítězství v kategorii „nejdůvěryhodnější banka roku“, a to před Komerční bankou a ČSOB. O pořadí v této kategorii rozhoduje průzkum agentury STEM/MARK mezi veřejností. Nejdynamičtější bankou se stala Fio Bank.

Mezi stavebními spořitelnami zvítězila Wüstenrot stavební spořitelna, která odsunula na druhou příčku dlouholetého vítěze kategorie – Modrou pyramidu. V kategorii Penzijní fond roku obhájil loňské vítězství Allianz penzijní fond.

V kategorii Banka bez bariér, ve které hlasovali přímo handicapovaní klienti šesti největších bank, zvítězila ČSOB před Českou spořitelnou a Komerční bankou.

U příležitosti desátého ročníku soutěže byla rovněž vyhlášena speciální kategorie Banka desetiletí a Pojišťovna desetiletí. Těmi se staly Česká spořitelna a Česká pojišťovna.

Anketa

Který finanční ústav používáte jako svou hlavní banku?
Českou spořitelnu
35,1 %
Komerční banku
17,2 %
ČSOB
10,9 %
Poštovní spořitelnu
8,5 %
UniCredit bank
1,7 %
Raiffeisenbank
4,5 %
jinou
18,2 %
služby bank nepoužívám
3,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 12166 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám