Hlavní obsah

Centrální banka i celý bankovní systém fungují dobře, uklidňuje Klaus

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Česká národní banka (ČNB) i celý tuzemský bankovní systém fungují dobře a jsou stabilizované. Uvedl to prezident Václav Klaus po středeční návštěvě centrální banky.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Václav Klaus s guvernérem ČNB Miroslavem Singerem

Článek

„Centrální banka a celý náš bankovní systém fungují dobře, jsou stabilizované a na rozdíl od některých jiných bankovních systémů v zemích ne vždy příliš daleko od nás se dá říci, že český bankovní systém je v pořádku,“ nechal se slyšet Klaus. V tom s ním souhlasí i guvernér ČNB Miroslav Singer.

„Český bankovní systém je v pořádku jak díky sobě samému, tak díky racionálnímu chování České národní banky,“ doplnil Klaus.

Klaus i Singer doporučili tuzemským vývozcům se více orientovat na růstové trhy mimo Evropu, která se potýká se značnou zadlužeností.

„Nejsou to jenom východní trhy. Jsou to trhy jihoamerické, jižní trhy obecně, ale je evidentní, že Evropa růstové impulsy neposkytne,“ připomněl guvernér.

Reklama

Výběr článků

Načítám