Hlavní obsah

Posudek na Sazku stál milióny, pochybení v něm Cupka odmítá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Znalecký posudek ohledně hodnoty Sazky, který zpochybnila Česká spořitelna (ČS), stál několik miliónů korun. Vyplývá to z vyjádření insolvenčního správce Josefa Cupky v pořadu Otázky Václava Moravce. Cupka navíc vyloučil, že by byla v posudku chyba.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Spořitelna již dříve upozornila na údajné nedostatky znaleckého posudku. Celková hodnota Sazky byla podle ČS kvůli početní chybě při prodeji podhodnocená o 1,3 miliardy korun. Správná výše hodnoty společnosti je prý asi 4,9 miliardy korun. Za nejvýznamnější nedostatek považuje ČS chybu ve výpočetním ocenění provozní části Sazky.

Společný podnik PPF a KKCG Sázková kancelář přitom získal Sazku ve výběrovém řízení. Za Sazku nabídl nejvyšší částku 3,81 miliardy Kč. Poradenská společnost Ernst odmítla, že by při výpočtu ocenění Sazky chybovala.

Podmínky dodrženy

Více posudků nenechal Cupka vypracovat podle svých slov především proto, že je to „velmi drahá záležitost“. I kdyby v posudku byla chyba, což Cupka vyloučil, tak byly dodrženy podmínky věřitelského výboru. Ten Cupkovi uložil, že nesmí Sazku prodat za méně než dvě třetiny celkové ceny podniku. Členem věřitelského výboru je i zástupce České spořitelny.

Česká spořitelna zažalovala minulý týden společnost Sázková kancelář, která je novým vlastníkem Sazky, a insolvenčního správce Josefa Cupku ohledně smlouvy o prodeji loterijní firmy. Česká spořitelna, která má vůči Sazce zajištěnou pohledávku zhruba 216 miliónů korun, současně vyjádřila pochybnosti o nestrannosti soudce Jaromíra Harmacha, který vedl insolvenční řízení se Sazkou. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám