Hlavní obsah

Nominujte do ankety o nejabsurdnější bankovní poplatek roku 2011

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Rok s rokem se sešel a server www.bankovnipoplatky.com vyhlašuje sedmý ročník ankety o nejabsurdnější bankovní poplatek. Jak uvedl organizátor soutěže a šéf serveru Patrik Nacher, anketa se uskuteční v České republice i na Slovensku. Novinky jsou generálním mediálním partnerem celé akce.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Hlasovat se bude na serveru bankovnipoplatky.com. „Hlasy z ČR a Slovenska se budou zaznamenávat do jedné tabulky, která bude na konci vyhodnocena,“ uvedl Nacher.

A jaký bude harmonogram ankety? Od 1. do 30. listopadu mohou lidé nominovat ty poplatky, které jim připadají absurdní. Automaticky je navíc nominováno devět nejabsurdnějších poplatků z loňského roku. Od 1. prosince do konce roku proběhne první kolo hlasování. Od 1. února do konce druhého měsíce roku se ve finálovém kole utká pět poplatků. Vyhlášení vítěze pro rok 2011 se uskuteční 1. března.

Nominovanými poplatky jsou druhý až desátý nejabsurdnější poplatek z minulého ročníku ankety. Konkrétně tedy jde o poplatek za předčasně splacený úvěr, poplatek za zjištění zůstatku přes bankomat, poplatek za výpis z účtu zaslaný elektronickou cestou, poplatek za vložení variabilního symbolu do příkazu k úhradě, poplatek za neuskutečnění platby, poplatek za účetní položku, poplatek za vedení platební karty, poplatek za vedení kontokorentu i v době nečerpání služby a výše poplatku za vklad na účet na přepážce třetí osobou.

Vítěz bude znám v březnu

V prvním ročníku ankety zvítězil v roce 2005 poplatek za příchozí platbu, ve druhém ročníku poplatek za výběr z bankomatu vlastní banky, ve třetím ročníku poplatek za vedení běžného účtu, ve čtvrtém ročníku poplatek za nadměrný vklad, v pátém ročníku poplatek za vklad na přepážce na vlastní účet a v šestém ročníku pak poplatek za výběr na přepážce z vlastního účtu.

Reklama

Výběr článků

Načítám