Hlavní obsah

Koruna se kvůli Řecku dramaticky propadá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koruna v úterý zaznamenala další výrazný pokles. Podle serveru Patria Online se dostala na nejslabší hodnotu vůči euru od přelomu roku a k dolaru od poloviny letošního října.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V 17 hodin byla podle údajů Patria Online v porovnání s pondělním závěrem česká měna slabší k euru o 25 haléřů, její hodnota byla 25,08 Kč/EUR a proti dolaru klesla o 54 haléřů na 18,34 Kč/USD.

Podle analytika serveru Tomáše Vlka se tak koruna dostala na nejslabší hodnotu od přelomu roku v poměru k euru a k dolaru od poloviny minulého měsíce.

Vlk také konstatoval, že nejhorším momentem pro trhy bylo úterní ráno, kdy na ně dolehla zpráva o plánovaném řeckém referendu, zda přijmout zahraniční pomoc.

"Přinesla zpět nervozitu - místo složitě dohodnutého plánu pro Řecko může nakonec stejně přijít neřízený krach. Evropští lídři vystoupili na obranu nedávné dohody a chtějí s Řeckem ihned jednat, to ale obrat nepřineslo. Odpoledne sice přišla částečná stabilizace, ale korekce ztrát zatím ne," řekl Vlk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám