Hlavní obsah

Do průmyslové zóny u Holešova míří další investor

Právo, Jiří Růžička

Několik desítek pracovních míst má vytvořit investice, kterou chystá ve strategické průmyslové zóně Holešov na Kroměřížsku společnost AGC Fenestra. Hodlá tam postavit závod na zpracování plochého skla.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

AGC Fenestra hodlá na Kroměřížsku postavit závod. Ilustrační foto

Článek

Firma již podepsala deklaraci o porozumění se Zlínským krajem. Jde o základní krok, který zájemci umožňuje zpracovat projektovou dokumentaci a následně zahájit příslušná správní řízení.

„Deklarovaný vstup dalšího investora je důkazem toho, že i v průběhu hospodářské krize je možné vytvářet podmínky pro vznik nových pracovních míst při odpovědném posouzení všech sociálních, ekonomických a environmentálních aspektů,“ poznamenal statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Libor Lukáš (ODS).

Společnost AGC Fenestra sídlí ve Zlíně-Salaši, výrobní závody má i v Nesovicích a v Brně. „V současných výrobních areálech není možné instalovat nové moderní technologie, kapacita je maximálně vytížena. Investice v Holešově nám umožní další rozvoj prostřednictvím rozšíření našeho portfolia o výrobu zcela nových produktů,“ uvedl Libor Sehnal z mateřské společnosti AGC Flat Glass Czech. Současné závody společnosti AGC Fenestra budou nadále pokračovat ve své výrobě.

Už jedenáct možných investorů

Firma AGC Fenestra má zájem o 2,9 hektaru v průmyslové zóně. Vlastní projekt je ve stadiu přípravy. V tuto chvíli se jako nejpravděpodobnější jeví výstavba výrobní haly se zastavěnou plochou více než 10 000 čtverečních metrů. Zbytek by pak připadl na komunikace, ostatní plochy a zeleň.

„AGC Fenestra je již jedenáctým vážným zájemcem o zónu, který podepsal deklaraci o porozumění se Zlínským krajem,“ poznamenal manažer Strategické průmyslové zóny Holešov Jakub Černoch. Pro záměr společnosti AGC Fenestra byly jako nejvhodnější vybrány pozemky v západní části zóny.

Společnost AGC Fenestra momentálně zaměstnává zhruba 180 pracovníků. Zabývá se výrobou izolačních skel a opracováním plochého skla s širokým využitím především ve stavebnictví. Její historie sahá až do roku 1991, v loňském roce činil obrat 332 miliónů korun.

Strategická průmyslová zóna Holešov má od konce roku 2009 zcela dokončenou základní infrastrukturu. Ta byla realizována tak, aby respektovala přísné limity pro zvýšenou ochranu životního prostředí. Od loňského roku byla dotažena do konce jednání s již celkem jedenácti vážnými zájemci o investování. První z nich, společnost POKART, již celý proces završila a zahájila stavbu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám