Hlavní obsah

Sazka má nového majitele, období konkurzu skončilo

Praha

Firma Sázková kancelář kontrolovaná společnostmi PPF a KKCG podepsala s insolvenčním správcem Sazky Josefem Cupkou poslední dokumenty, které jí umožňují Sazku oficiálně převzít. Bez dalších podrobností to sdělila mluvčí insolvenčního správce Lenka Tichá.

Foto: Milan Malíček, Právo

Budova Sazky v pražských Vysočanech

Článek

PPF a KKCG již v pondělí oznámily, že prostřednictvím Sázkové kanceláře dokončily transakci, jejímž výsledkem je převzetí veškeré sázkové a loterijní činnosti Sazky.

„Transakce, která byla již vypořádána, získala všechny potřebné souhlasy Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a ministerstva financí. Sázková kancelář tak splnila k dnešnímu dni všechny podmínky dané kupní smlouvou s insolvenčním správcem Sazky," sdělil mluvčí KKCG Dan Plovajko. Generálním ředitelem a šéfem představenstva Sazky se stal od úterý manažer PPF Kamil Ziegler.

„Dnešním dnem začíná nová etapa loterií a sázkových her doposud provozovaných Sazkou. Jako nový vlastník uplatníme bohaté zkušenosti s restrukturalizací, zvýšením efektivnosti a dosažením ziskovosti, jak jsme již v minulosti prokázali u celé řady investic v oblasti průmyslu nebo cestovního ruchu,“ sdělil ředitel IT oddělení Pavel Šaroch z KKCG.

Rozhodla cena

Společný podnik PPF a KKCG Sázková kancelář získal Sazku ve výběrovém řízení. Za Sazku nabídl nejvyšší částku 3,81 miliardy korun. Insolvenční správce Cupka podepsal smlouvu s vítězem tendru koncem září. Skupina Penta, která se tendru kvůli jeho údajné nezákonnosti nezúčastnila a mimo soutěž nabídla za Sazku pět miliard korun, podala žalobu na neplatnost této smlouvy. Ta ale nemá odkladný účinek.

Tendru se zúčastnily i Synot Holding a společnost Charlcoal, spojovaná se jménem finančníka Pavla Tykače. Charlcoal nabídl 3,601 miliardy, Synot 0,5 miliardy korun.

Sazka se do insolvence a následně do konkurzu dostala kvůli problémům se splácením úvěru na výstavbu pražské O2 areny.

Reklama

Související témata:

Související články

Sazka je na prodej: vyhraje, kdo dá víc

Městský soud v Praze schválil návrh insolvenčního správce Sazky Josefa Cupky prodat loterijní společnost Sazka ve výběrovém řízení, v němž zájemci budou muset...

Insolvenční správce odstartoval prodej Sazky

Insolvenční správce Sazky Josef Cupka vyhlásil výběrové řízení na prodej této loterijní společnosti. Uvedla to mluvčí Sazky Lenka Tichá. Ve středu schválil...

Výběr článků

Načítám