Hlavní obsah

Společnosti KKCG a PPF mohou převzít Sazku, potvrdil antimonopolní úřad

Brno
Aktualizováno

Společnosti KKCG Holding Limited a PPF Group N.V. mohou převzít loterijní firmu Sazka. Rozhodl o tom Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Verdikt už nabyl právní moci. Skupina Penta podle slov svého mluvčího Martina Danka podala minulý pátek žalobu na neplatnost smlouvy, podle které má být Sazka prodána KKCG a PPF.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Minulý týden v pátek jsme podali žalobu na neplatnost smlouvy mezi Sazkou a skupinami PPF a KKCG, respektive firmou Sázková kancelář. Žaloba samozřejmě nemá odkladný účinek do té doby, než o ní bude rozhodnuto,“ uvedl Danko.

Penta tvrdí, že tendr neumožnil korektní a standardní soutěž, která by vygenerovala nejvyšší cenu. Právník insolvenčního správce Jan Hrazdíra oponoval, že nabídka Penty ve výši pět miliard korun nesplňovala podmínky stanovené výběrovým řízením.

Zkoumání převzetí od počátku října

Antimonopolní úřad začal zkoumat převzetí Sazky ve zjednodušeném řízení počátkem října. Návrh na zahájení řízení úřadu podala společnost Sázková kancelář, kterou společně nepřímo kontrolují právě KKCG a PPF.

ÚOHS se zabýval oblastí provozování loterií, kurzových sázek a jiných obdobných her, dobíjení kreditu pro mobilní telefony a internetových rezervací vstupenek. ÚOHS převzetí povolil „vzhledem ke skutečnosti, že se jedná o spojení čistě konglomerátního charakteru, které nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže“, píše se v tiskové zprávě ÚOHS.

Rozhodlo výběrové řízení

Společný podnik PPF a KKCG Sázková kancelář získal Sazku ve výběrovém řízení. Za Sazku nabídl nejvyšší částku 3,81 miliardy korun. Insolvenční správce Sazky Josef Cupka podepsal smlouvu s vítězem tendru koncem září. Ve hře byly ještě Synot Holding a společnost Charlcoal. Skupina Penta se tendru kvůli jeho údajné nezákonnosti nezúčastnila.

Sazka se do insolvence a následně do konkurzu dostala kvůli problémům se splácením úvěru na výstavbu pražské O2 areny.

Reklama

Související články

Sazka je na prodej: vyhraje, kdo dá víc

Městský soud v Praze schválil návrh insolvenčního správce Sazky Josefa Cupky prodat loterijní společnost Sazka ve výběrovém řízení, v němž zájemci budou muset...

Insolvenční správce odstartoval prodej Sazky

Insolvenční správce Sazky Josef Cupka vyhlásil výběrové řízení na prodej této loterijní společnosti. Uvedla to mluvčí Sazky Lenka Tichá. Ve středu schválil...

Výběr článků

Načítám