Hlavní obsah

Praha bude mít nejvyšší mrakodrapy v republice

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ve stověžaté české metropoli vyrostou dvě nejvyšší výškové budovy v republice. Mrakodrapy na pražském Chodově, které se chystá postavit společnost PPF miliardáře Petra Kellnera, budou měřit 139 a 128 metrů, čímž trumfnou brněnský mrakodrap AZ Tower se 111 metry.

Článek

Dvojice výškových budov ponese označení Prague Eye Towers. Východní věž bude mít 32 nadzemních podlaží, západní pak o tři méně, jak informuje list E15.

Mrakodrapy by měly stát u nákupního centra Chodov.

V obou budovách jsou plánovány jen kanceláře a doplňkové stravovací provozy. „Typická patra jsou navržena pro jednoho až čtyři nájemce po 250 metrech čtverečních,“ uvádí se v projektu. Ve věžích má pracovat okolo 5000 lidí. PPF chce začít stavět už příští rok na jaře, s dokončením se počítá do léta 2015.

PPF už v roce 2008 představila studii na vybudování jedné věže s výškou 190 metrů. Později se ale rozhodla pro dvě menší stavby, připomíná E15.

Prague Eye Towers na pražském Jižním Městě by měly mít další „kolegy“, přestože ti jsou zatím ještě v projektech a bez potřebných povolení. Společnost Melit chce přestavět takzvanou pochozí zónu na Hájích. Součástí projektu by měl být až 120metrový dům. S další vysokou budovou se počítá na Litochlebském náměstí.

Anketa

Líbí se vám mrakodrapy, které mají stát v Praze?
Ne, do historického města nepatří
50,2 %
Ano, v Praze tento typ staveb chybí
49,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 13566 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám