Hlavní obsah

Krachla další cestovka, malý specialista na Turecko Company Diamond Wind

Novinky, pit
Praha

Cestovní kancelář Company Diamond Wind, která byla specialistou na Turecko, vyhlásila úpadek. Tato pražská cestovní kancelář měla problémy již koncem září, kdy neodletělo na zájezdy do Turecka přes 60 českých turistů. Uvedl to mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura.

Článek

„Cestovní kancelář jim tehdy slíbila, že jim všem do týdne vrátí peníze za neuskutečněné zájezdy, což však dosud nesplnila,“ sdělil Okamura. Company Diamond Wind nemá podle Okamury v současnosti v zahraničí žádné klienty, avšak 80 lidí má zakoupeny zájezdy v hodnotě 1,5 miliónu korun.

„Na tyto zájezdy již turisté neodletí a peníze jim vyplatí pojišťovna Generali, u které byla tato cestovní kancelář pojištěna proti úpadku,“ vysvětlil Okamura s tím, že cestovka byla pojištěna na částku zhruba 4,5 miliónu korun, takže by postižení klienti měli obdržet zpět částku v plné výši v zákonné lhůtě šesti měsíců.

„Všem postiženým klientům doporučuji, aby se obratem nahlásili na pojišťovnu se svým nárokem,“ připomněl mluvčí.

Company Diamond Wind patřila mezi malé cestovní kanceláře, která ročně odbavila přibližně 2000 klientů.

Letos zkrachovalo či přerušilo činnost již šest cestovek, a to Karma Tour, Pressburg, Parkam Holidays, Via Vera, Viva Monde a nyní Company Diamond Wind.

Reklama

Výběr článků

Načítám