Hlavní obsah

Banka Goldman Sachs ohlásila čtvrtletní ztrátu, druhou za 12 let

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký bankovní kolos Goldman Sachs vykázal za třetí čtvrtletí ztrátu ve výši 393 miliónů dolarů (asi sedm miliard korun). Uvedl to server BBC s tím, že obchodování bylo „významně ovlivněno“ dluhovou krizí v eurozóně a širší globální ekonomickou nejistotou. Je to druhá taková ztráta od roku 1999.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Tržby celé bankovní skupiny poklesly meziročně o 60 procent na 3,6 miliardy dolarů, oproti druhému čtvrtletí letošního roku se jednalo o propad ve výši 51 procent. Sekce investičního bankovnictví pak ohlásila snížení příjmů o 33 procent.

Pro analytiky nebyla ohlášená ztráta velkým překvapením, přesto ji očekávali menší. „Základní nebezpečí nyní představuje Evropa. Tento region může mít i nadále značně negativní vliv na zámořské banky,“ nechal se slyšet analytik Todd Schoenberger ze společnosti Landcolt Trading.

Pro srovnání, ve třetím čtvrtletí loňského roku banka dosáhla zisku 1,9 miliardy dolarů (asi 34 miliard korun).

To konkurenční Bank of America, největší americké bance podle majetku, se dařilo podstatně lépe. Za letošní třetí čtvrtletí totiž vykázala čistý zisk ve výši 6,2 miliardy dolarů, k čemuž pomohl prodej majetku a účetní zisky. Za stejné období loňského roku banka ohlásila ztrátu 7,3 miliardy dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám