Hlavní obsah

Dvě ženy zaútočily v Teplicích na policisty

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Obviněním z přečinů násilí proti úřední osobě a nebezpečné vyhrožování skončil incident, ke kterému došlo v sobotu večer v teplické čtvrti Prosetice. Dvě ženy ve věku 40 a 28 let zde nejprve fyzicky napadly sousedku, protože se domnívaly, že na ně zavolala policisty kvůli hlasité hudbě. A později napadly i zasahující policisty.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Na poškozenou zaútočily údery na tělo a hlavu, starší útočnice na ni dokonce vytáhla nůž a vyhrožovala, že zabije ji i jejího psa. Důraz svým slovům dodala tím, že po ní nůž hodila. Rána naštěstí ženu minula. Když se jí zastal její přítel, obě útočnice na muže také zaútočily a poškrábaly ho na rukou, krku a zádech,“ přiblížil teplický policejní mluvčí Daniel Vítek průběh potyčky, která měla pokračování i po příjezdu policejní hlídky.

Obě ženy totiž odmítly prokázat svou totožnost a starší z nich na zasahující policisty  zaútočila. „Když ji policisté zpacifikovali a nasazovali jí pouta, druhá agresorka se zadržené kamarádce vrhla na pomoc. Do zasahujících policistů strkala a jednoho z nich poškrábala v obličeji,“ upřesnil Vítek.

Také druhá útočnice skončila s pouty na rukou. Starší z žen dokonce předstírala astmatický záchvat, přivolaní lékaři ale konstatovali, že je pouze hysterická. Obě ženy, které byly pod vlivem alkoholu, strávily noc v policejní cele a následujícího dne byly obviněny. Pokud soud uzná jejich vinu, hrozí jim až čtyřletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám