Hlavní obsah

Benzín v Česku opět podraží

Právo, pro

Ceny pohonných hmot v České republice půjdou opět nahoru. Může za to nejen mírně dražší ropa, ale i neustále rostoucí marže provozovatelů čerpacích stanic. Během příštího týdne si tak za litr benzínu či nafty u pump připlatíme asi 30 haléřů.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Marže v poslední době rostou, jsou nad průměrnou hodnotou,“ řekl Právu analytik společnosti Colosseum Petr Čermák. Pumpaři si tak na litru benzínu přijdou až na několik korun.

Nejprodávanější Natural 95 by se tak mohl v průměru prodávat opět za více než 35 korun. U některých čerpacích stanic, zejména na hlavních tazích, však už nyní stojí o dost více. Ve čtvrtek byla průměrná cena Naturalu 95 podle společnosti CCS 34,74 Kč, nafta se prodávala v průměru za 34,40 Kč.

„Zdražení severomořské ropy Brent, která nyní stojí kolem 113 dolarů, už se plně promítlo na cenách benzínu na burze v Rotterdamu a představuje tlak na zdražení u čerpacích stanic. Naštěstí zároveň posilovala koruna vůči dolaru, a tak očekáváme v nejbližších dnech zdražení pohonných hmot asi o 30 haléřů,“ dodal Čermák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám