Hlavní obsah

Agentura Fitch snížila rating UBS, v hledáčku má další banky z USA i Evropy

Washington

Agentura Fitch Ratings snížila hodnocení úvěrové spolehlivosti švýcarské banky UBS a upozornila, že znovu zkoumá ratingy sedmi amerických a evropských bank s negativním výhledem. Jejich ratingy by tak rovněž mohly klesnout. Fitch se k tomuto kroku odhodlal kvůli ekonomickým problémům a problémům na finančních trzích a obavám z vlivu nových regulačních opatření.

Článek

Rating dlouhodobých závazků UBS se snížil na A z A plus. Fitch dále zkoumá ratingy bank Barclays, BNP Paribas, Credit Suisse, Deutsche Bank, Société Générale, Bank of America, Morgan Stanley a Goldman Sachs Group, kterým hrozí snížení hodnocení.

Případné snížení ratingu by ve většině případů bylo o jeden stupeň a u některých o dva stupně. Nižší rating zdražuje vydávání nového dluhu a zvyšuje požadavky na jeho zajištění.

Obavy z dluhové krize

Ve čtvrtek Fitch snížil o dva stupně hodnocení britských bank Royal Bank of Scotland a Lloyds Banking Group.

Výkonný ředitel Fitch Joo-Yung Lee, který má na starosti finanční instituce, agentuře Reuters řekl, že ke změnám hodnocení bank vedou agenturu hlavně obavy z dopadu evropské dluhové krize a skutečnost, že některé z těchto bank jsou zaměřené čistě na investiční bankovnictví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám