Hlavní obsah

Státního dluhu se chytil lídr domácího internetu, protéká přes jeho sítě

Právo, (zr)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z největších poskytovatelů internetového připojení pro domácnosti v Česku, společnost UPC, v pondělí oznámila, že začala nově zajišťovat datové přenosy pro online obchody se státními dluhopisy, které nabízí Česká republika bankám na mezinárodním elektronickém tržišti dluhopisů MTS.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Firma tak propojuje datovou centrálu evropského elektronického dluhopisového tržiště MTS se sídlem v italském Milánu s českými bankami. Výhodou je především on line transparentní přehled o realizovaných transakcích.

Mezinárodní elektronickou platformu MTS proto využívá pro aktivní obchodování s dluhopisy čtrnáct evropských států a prakticky všechny renomované banky.

Letos se k nim připojila i Česká republika, čímž se kromě tradičních věřitelských bank, půjčujících našemu státu, stala zajímavá i pro některé další světové banky.

UPC je čtvrtou firmou v Evropě, která může datová propojení pro mezinárodní tržiště s dluhopisy, poskytovat.

MTS, jejímž prostřednictvím se nově začaly české státní dluhopisy prodávat, je mimoburzovní elektronická obchodní platforma pro obchodování státních dluhopisů.

Účastníky této platformy jsou primární dealeři, tedy 13 významných domácích a zahraničních bank, kteří mají zároveň mimo jiné exkluzívní přístup do primárních aukcí státních dluhopisů.

Tyto aukce nejsou přístupné ostatním institucím, které v případě zájmu o tyto dluhopisy musí jejich nákup objednat prostřednictvím jednoho z primárních dealerů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám