Hlavní obsah

České dráhy vyrážejí na sever, od prosince budou jezdit do Kodaně

– Praha
Novinky, pit

České dráhy (ČD) ve spolupráci s DB AutoZug zavedou od prosincové změny jízdního řádu nové noční spojení Prahy a Kodaně. Denně bude obě města spojovat přímý lůžkový vůz Českých drah a lehátkový vůz DB AutoZug. Uvedl to mluvčí ČD Petr Šťáhlavský.

Článek

„Spojení bude zajištěno v kategorii komfortních nočních vlaků EuroNight/CityNightLine a v úseku mezi Prahou a Berlínem budou zařazeny ve vlaku EN Phoenix,“ informoval Šťáhlavský.

Spoj bude odjíždět z Prahy večer v 18.29 hod. a do Kodaně přijede druhý den dopoledne v 10.07 hod. Opačným směrem bude z Kodaně odjíždět obvykle v 18.10 hod. a do Prahy přijede v 9.26 hod. „Kromě Kodaně obslouží spojení i další místa na severu Německa a v Dánsku, jako například Flensburg, Padborg, Kolding s přípojem do Aarhusu nebo Odense,“ připomněl Šťáhlavský.

Cestující budou mít k dispozici moderní lůžkový vůz ČD, který nabízí oddíly pro jednoho až tři cestující, včetně komfortních oddílů se samostatným WC a sprchou. Součástí v oddílech cestujících je i klimatizace nebo elektrické zásuvky pro napájení drobné elektroniky. Klimatizovaný lehátkový vůz bude provozovat společnost DB AutoZug a nabídne klasické oddíly se čtyřmi nebo šesti lehátky.

Cena od 49 eur

„Vedle standardní nabídky jízdenek budou na této lince k dispozici také známé zvýhodněné nabídky SparNight v ceně od 49 eur za lehátkový vůz, od 69 eur v lůžkovém voze kategorie economy a v lůžkovém voze 1. třídy (de luxe) pak od 99 euro,“ doplnil Šťáhlavský.

Praha a Kodaň měly přímé vlakové spojení již v první polovině 90. let. Tehdy ho zajišťovaly dánské železnice svými vozy na denním rychlíku Neptun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám