Hlavní obsah

Penta a E-Invest mají po nadějích, soud zamítl stížnost ohledně Sazky

Praha

Ústavní soud odmítl stížnost společnosti Gladiolus, za níž stojí firmy Penta a E-Invest, na údajné porušení práv věřitele v insolvenčním řízení s loterijní společností Sazka. Vyplývá to z usnesení soudu. Gladiolus napadl rozhodnutí Městského soudu v Praze o prohlášení konkurzu na majetek Sazky a rozhodnutí Vrchního soudu o odmítnutí odvolání proti němu.

Článek

Gladiolus si stěžoval na údajné vážné procesní chyby, selektivní přístup při uznávání pohledávek či podjatost insolvenčního správce. Odvolání Gladiolu se opíralo o údajná porušení insolvenčního zákona.

Za nejzásadnější firma označila to, že na přezkumném jednání prý došlo k cílenému a nevyváženému výběru pohledávek, což mělo zásadně ovlivnit hlasovací kvórum na schůzi věřitelů. Gladiolus vyjádřil přesvědčení, že insolvenční správce Josef Cupka řídil přezkum pohledávek a insolvenční proces ve prospěch skupin PPF a KKCG.

Sazku ve výběrovém řízení získaly koncem září společně PPF a KKCG, věřitelský výbor schválil uzavření smlouvy. Penta uvedla, že podá žalobu na neplatnost této smlouvy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám